Volledig scherm
PREMIUM
Duitse toeristen aan het strand van Zandvoort. © Marlies Wessels

De Duitse toeristen zijn terug
en ze vinden het hier fantastisch!

Ze zijn weer terug, de Duitse toeristen. En met velen. Jarenlang leken onze oosterburen Turkse en andere zuidelijke kusten te verkiezen boven de stranden aan de Hollandse Noordzeekust. Wat is er zo fijn aan Nederland? Even buurten bij onze buren op het strand van Zandvoort.

Afgelopen jaar kwamen 5.243.000 Duitsers Nederland bezoeken. Dat is een stijging van 14 procent ten opzichte van 2016, blijkt uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Ter vergelijking: het aantal overige Europese toeristen dat Nederland bezocht, steeg met 11 procent. De raming van het CBS voor dit jaar staat op nog meer Duitse bezoekers, liefst 5.715.000.

Door de groeiende economie ondernemen de Duitsers meer korte vakanties, zo luidt de verklaring. Na Oostenrijk is Nederland de populairste bestemming voor korte tripjes (twee tot vier dagen). Voor langere vakanties van minimaal vijf dagen staan wij op nummer 8. Nederland is populair vanwege het strand, de vriendelijke mensen en is, met het oog op terrorisme in Europa, een relatief veilige bestemming.