De grootste Sinterklaastekening ter wereld komt uit Overijsselse Vriezenveen

3 kilometer lang: nooit eerder ontving Sinterklaas zo’n grote tekening. Met dank aan alle basisschoolkinderen uit het Overijsselse Vriezenveen is het morgen tijdens de intocht zo ver.

Het was een klus van jewelste. Nadat alle Vriezenveense basisschoolkinderen afgelopen week al hun creatieve kunsten de vrije loop lieten voor de goedheiligman, was het slotakkoord gisteravond voor de organisatie: alle vellen met elkaar verbinden. Papierrollen van 50 meter vormen morgen, tijdens de intocht, samen een tekening van 3 kilometer lang. „Het is echt prachtig geworden”, klinkt het bij de organisatie.

  1. Winterweer: sneeuw en ijzel, code geel van kracht, gladheid zorgt voor ongelukken
    UPDATE

    Winterweer: sneeuw en ijzel, code geel van kracht, gladheid zorgt voor ongelukken

    De sneeuw en de gladheid heeft voor ongelukken gezorgd. Zo waren er aanrijdingen op de A4 ter hoogte van Rijswijk, op de A12 bij Nootdorp en op de A27 bij Houten. Bij het ongeluk op de A4 viel een gewonde.In Ter Aar en Boskoop kwamen auto’s in de sloot terecht. De bestuurders kwamen met de schrik vrij. Ook in het Noord-Hollandse Breezand schoof een auto een sloot in. De bestuurder van deze auto werd echter niet aangetroffen