Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).
Volledig scherm
Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). © ANP/Phil Nijhuis

De Jonge: tweede helft augustus heeft iedereen tweede prik, 1 september van alle maatregelen af

‘Coronaminister’ Hugo de Jonge denkt dat alle coronamaatregelen op 1 september geschrapt kunnen worden. Dat betekent dat mensen geen mondkapje meer hoeven te dragen en geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. ,,Dat is een heel reëel perspectief.”

84 reacties

 • Job Mauritz

  5 maanden geleden
  Ik laat me vaccineren!! Als dat nodig is
 • Crista Goedhart

  6 maanden geleden
  En wie zijn er niet twee keer geprikt voor de verplichte vakantieperiode? Precies de jongeren en de hele werkende generatie met kinderen die geen keuze hebben om de vakantie te verzetten.
 • Toll Patscher

  6 maanden geleden
  Hoe ging dat liedje nog, sinterklaas is jarig......
 • Hans Laats

  6 maanden geleden
  Hans Laats. Get looo...........s.
 • Paul de Jong

  6 maanden geleden
  Nou dhr De Jonge, ik zal hem niet nemen. Waarom is er geen behandel methode zodra iemand positief test. Je wordt naar huis gestuurd en je kan paracetamol nemen. Zodra de oude manier van vaccin op de markt komen, ga ik het nog een keer overwegen. @R Roermans Idd angst is een slechte raadgever, maar des ondanks sta jij in de rij, zoals ook velen anderen. Wappies, ook heel sociaal, erg jammer, mensen met een andere mening beledigen.
 1. OMT-voorzitter Van Dissel noemt vierde coronagolf onwaarschijnlijk: 'Maar we zijn er nog niet’

  OMT-voorzitter Van Dissel noemt vierde coronagolf onwaar­schijn­lijk: 'Maar we zijn er nog niet’

  Nederland lijkt langzaam maar zeker uit de coronacrisis te klimmen. Demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge kondigden gisteren nieuwe versoepelingen aan, die vanaf 5 juni ingaan. Jaap van Dissel, voorzitter van het Outbreak Management Team (OMT), acht een vierde golf onwaarschijnlijk. ,,Maar we moeten niet denken dat we er al zijn", zegt hij tegen NRC.