De knikkerbanen van Jelle zijn overal gewild, zelfs in China

videoJelle Bakker, die op zijn 2de werd gediagnosticeerd met autisme, bouwt de meest fantastische knikkerbanen die een mens kan bedenken. Uit de hele wereld krijgt hij verzoekjes om banen te bouwen, tot aan China toe.

Hij deed iets en ineens waren zijn 600.000 abonnees en 164 miljoen views weg, vertelt Jelle Bakker (35) uit Nijmegen, die pas zijn hele YouTube-kanaal, Jelle’s Marble Runs, heeft gewist. ,,Schrijf maar dat ik opnieuw begonnen ben”, aldus Bakker, die overal ter wereld knikkerbanen bouwt. Die doorstart hadden de fans van racende knikkers al in de gaten; binnen enkele dagen zat Jelle’s Marble Runs alweer op een geruststellende 367.522 kijkers. ,,Mijn agenda van 2018 zat bijna té vol”, zegt Bakker. 

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”