Volledig scherm
PREMIUM
Bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss, waar de vier kinderen omkwamen bij het dramatische ongeval, ligt een bloemenzee. © ANP

'De liefde van die ouders voor hun kind heeft ineens geen adres meer'

Plotseling blijven bedjes leeg. Die lieve lach galmt niet meer door de woonkamer. Met het overlijden van vier kinderen in Oss is in drie gezinnen een leegte ontstaan die nooit meer verdwijnt. Hoe moeten de ouders van de omgekomen kinderen hun leven ooit weer oppakken? 

Het nieuws ging door merg en been; een elektrische bakfiets die door een trein is aangereden. Laat het bakje leeg zijn, alsjeblieft. Maar in het bakje zaten vijf kinderen die op weg waren van de voorschoolse opvang naar hun basisschoolklas. Vier van hen overleefden de klap niet, twee overleden meisjes bleken zusjes. 

  1. Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudingen na uit de hand gelopen boerenprotest

    Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudin­gen na uit de hand gelopen boerenpro­test

    De politie in Groningen heeft, naar aanleiding van de incidenten rond het boerenprotest van gisteren, twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om bestuurder die tegen de deur van het provinciehuis aanreed en de bijrijder van een boze boer die met zijn tractor door meerdere hekken reed en daarmee omstanders in gevaar bracht. Die bestuurder is nog niet aangehouden. In totaal zitten nu drie personen vast.