Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

De opruiboer krijgt van de autoriteiten wel opvallend veel ruimte om actie te voeren

ColumnDebby Gerritsen vervangt deze weken Özcan Akyol als columnist. Ze schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

60 reacties

 • Chris De Jong

  1 maand geleden
  Verzorgingshuizen, verpleeghuizen en ziekenhuizen vandaag zonder boodschappen. Kunnen de supermarkten de overeenkomsten aangegaan met de boeren niet per direct beëindigen. Hier is toch sprake van wanprestaties. Ook niet meer direct bij boerderij kopen. Lossen wij gelijk het probleem van zwart geld een beetje op. De boeren overschrijden grenzen en pakken de verkeerde mensen. Misbruik door het gebruik maken van hun tractoren. In beslag nemen en 3 maanden aan de ketting. Kunnen ze even afkoelen.
 • Freddy Kruyt

  1 maand geleden
  De boeren hebben groot gelijk. De rest van de Nederlandse burgers klagen steen en been en gaan weer gewoon braaf aan het werk. Dit had de regering in bijvoorbeeld Frankrijk moeten doen. Het hele land had plat gelegen. En ja, bij protesten en stakkingen zijn er altijd mensen die daar last van hebben. Hier de veestapel met 75% verminderden. En wat gebeurt er, over de grens gaan andere boeren de 75% overnemen en de stikstof uitstoot is weer precies het zelfde. Dus 0,0 verbetering voor het klimaat
 • jan van Blitterswijk

  1 maand geleden
  @H.A. Meijer, ook toen was het credo: voor niets gaat de zon op. Altruïsme lag verstopt onder het tafelzilver en linnengoed.
 • H.A Meijers

  1 maand geleden
  Mevrouw Gerritsen, u weet duidelijk niet dat de boeren ons in leven hebben gehouden tijdens WOII. Mijn moeder ging op een fiets met houten banden vanuit de stad bij de boeren eten halen. Mijn vader was door de moffen opgepakt en zat in kamp Vught, zodoende ging zij voedsel halen. Dat is andere koek dan uw columns . Ik sta achter de boeren, zij zijn ook de dupe van het wanbeleid van de regering en zij hebben het hart op de juiste plaats, Boeren God bless!
 • jan van Blitterswijk

  1 maand geleden
  @v.Blessing, en de Nederlandse boeren die aan de particulier verkopen zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen en rekenen voor hun boerderij producten 3 × meer dan ze van de groothandel vangen.