Op de camping ten noorden van Lyon, waar Linda (66) met haar man Kenneth (70) in een gehuurde camper zijn neergestreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de camping ten noorden van Lyon, waar Linda (66) met haar man Kenneth (70) in een gehuurde camper zijn neergestreken. © Pim Ras Fotografie

De ouders van Lineth zijn óveral bij: ‘Ik heb vier weken vrijgenomen’

Ze zijn blij, ze zijn verrukt, maar ze zijn ook lichtelijk verwonderd dat hun ‘meisjes’ het zover hebben geschopt. De finale van een WK? Dat gebeurde zelfs niet in de stoutste dromen van de familieleden van Leeuwinnen Lineth, Stefanie en Dominique. 

Linda Beerensteyn, moeder van Oranje-aanvaller Lineth, herhaalt het een dag na de halve finale tegen Zweden een paar keer, alsof ze het zelf nog niet gelooft. ,,Dit is een wonder, gewoon een wonder.’’ Nooit had ze verwacht dat haar meisje, het nakomertje, de jongste van vijf kinderen, in de topsport terecht zou komen, laat staan in zo’n heksenketel als de finale van een WK. ,,Soms komen mijn man en ik bij zo’n groot stadion aan, dan gaan alle poorten open, zitten alle tribunes vol en denk ik weleens: kind, waar neem je ons toch allemaal mee naartoe?’’

  1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
    PREMIUM

    Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

    De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.