Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

De politie handelt in meerderheid naar eer en geweten, maar er zitten echt wel rotte appels tussen

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

68 reacties

 • Stephan Wessels

  2 maanden geleden
  Niets meer dan respect voor de politie. Enige relevante vraag is waarom heeft deze agent gelogen? Kijk foutjes maken doen we allemaal. Maar ik werk zelf in de chemische industrie en daar worden fouten uitgezocht zonder consequenties. Dat heeft als voordeel dat iedereen eerlijk is over zijn handelen. Dit voorkomt fouten in de toekomst. Ik wens dat echt meer bedrijfstakken toe. De vraag is nooit wie heeft het fout gedaan maar waarom heeft die diegene precies die fout gemaakt.
 • Rob de Vos

  2 maanden geleden
  De politie bestaat voor het grootste gedeelte uit gemotiveerde en oprechte mensen. Maar het handelen tegen ouderen in Amsterdam Museumplein en In Den haag op het Malieveld tijdens de Corona protesten was meer dan buitensporig. Het gebruik van de wapenstok en waterkanon tegen vreedzaam protesterende mensen, was onnodig en ik vraag me dan ook af waarom deze inzet en die Romeo's die zonder reden mensen in elkaar slaan? Het doet me denken aan de leiding van het voormalige Oostblok.
 • Adriaan van Naarden

  2 maanden geleden
  Mijn vrouw werd zowat 20 jaar geleden van de weg geplukt, omdat ze na aangeven van een verkoper van de straatkrant bij het parkeren een aanrijding zou hebben veroorzaakt en zou zijn weggereden. In de cel gegooid, schoenveters en broekriem af e.d. Ben naar bureau gereden en foto's gemaakt van haar auto en die van de betrokkene. Bleek fraude en heb verzekering daarover ingelicht. Heb betreffende leugenachtige hoofdagent willen aanklagen, maar mijn vrouw was te erg getraumatiseerd. Ben nog boos!!!
 • Jeffrey Dingenouts

  2 maanden geleden
  Zie hier wat het tot gevolgen heeft als Eus een keer de waarheid spreekt die niet in ons straatje past. Het is niet zozeer de kopstoot maar de leugens en vervalsing van het proces verbaal dat de rechter in zijn uitspraak keihard naar de liegende agenten uitgehaald heeft. De rechter moet erop kunnen vertrouwen dat wat op papier staat juist is. Ik vertrouwde agenten al niet meer nu helemaal niet meer !
 • Dick van Dijk

  2 maanden geleden
  Kom op zeg ,die lui blijven de vooroordelen bevestigen, je zal in deze tijd politie man zijn ,nou ik was een slechte, hoor, ja,je kan een keer fout zitten, waar gewerkt wordt vallen spaanders 🤫