Heidi Nieboer, nu trainer en coach, heeft tal van gijzelingsonderhandelingen uitgevoerd en is jarenlang politieleider geweest.
Volledig scherm
PREMIUM
Heidi Nieboer, nu trainer en coach, heeft tal van gijzelingsonderhandelingen uitgevoerd en is jarenlang politieleider geweest. © Heidi Nieboer

De politieonderhandelaar: ‘Ik mag veroordelen wat een gijzelnemer doet, maar over de mens vind ik niks’

Hoe zorgt de politie dat een gijzelingssituatie, zoals gisteravond op het Leidseplein, goed afloopt? Volgens voormalig politieonderhandelaar Heidi Nieboer (53), in 2002 betrokken bij de gijzeling in de Rembrandttoren, is onderhandelen altijd een kwestie van leven of dood. 

  1. Reacties op Pensioenwet: ‘Ben je in de laatste fase van je leven, wordt je pensioen onzeker’
    18

    Reacties op Pensioen­wet: ‘Ben je in de laatste fase van je leven, wordt je pensioen onzeker’

    ‘Een senaat die op 15 maart al indirect gekozen is en waar kiezers misschien ook wel een stem uitgebrachten op een partij die dit pensioenstelsel niet ziet zitten. Na Tweede Kamerverkiezingen wordt ons land on hold gezet en belangrijke kwesties niet meer doorgevoerd. Waarom nu dan wel?’ en ‘Waar is woke Nederland als je ze nodig hebt? Natuurlijk is het makkelijker je vast te lijmen op een snelweg voor het milieu, dan op te komen voor homo’s in Oeganda’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 1 juni verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.