Debby Gerritsen.
Volledig scherm
Debby Gerritsen. © Carin Verbruggen

De schuld van verkrachting wordt bijna systematisch bij vrouwen neergelegd

Zij ZegtJournalist Debby Gerritsen duikt met een vrouwelijke blik in de actualiteit en deelt iedere week wat haar opvalt.

67 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  Helemaal mee eens. Graag zou ik hieraan op 'persoonlijke titel' willen toevoegen, dat ook sektes verboden moeten worden, die 'recht op seks' claimen, als vrouwen aantrekkelijk (en daarom al uitdagend) zijn. Deze moderne puur Westerse sektes zetten hierdoor aan tot (groeps)verkrachtingen. Het is goed, dat de minister van Justitie nu werk maakt van het strafbaar stellen van alle 'onvrijwillige seks'. Naar ik hoop ook sexueelmisbruik na 'brainwash-technieken en/of psychologische overname'.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Stoyanova: Volgens mij moet het maatschappij meer doen. De daders zullen niet weten wat ze gedaan hebben. Laat ons naar de daders kijken. Als het er elke vrouw van 4 of van 8 vrouwen verkracht was, betekent dat elke man van vier of van acht mannen verkrachter is, of sommige mannen zijn recidivisten, maar ze werken misschien, en verdienen genoeg, en niemand raken hen aan. Ze zijn de werkkracht en ze gaan verder helemaal “onschuldig” en “schoon”, maar de problemen zijn altijd voor de vrouwen.
 • Hans de Bruin

  1 jaar geleden
  @Beppie Janssen Dank u wel voor de betekenis van verkrachting. Even voor uw beeldvorming; Ik werk voor een organisatie die strijd tegen (huiselijk) geweld (m.n. naar vrouwen, kinderen en minderheden (zoals LGTBQIA)) en voor mensenrechten in een land in Afrika. Geweld en verkrachtingen zijn hier, helaas, vrijwel dagelijkse koek en niet alleen door mannen hoor. H de Bruin
 • Hans de Bruin

  1 jaar geleden
  @Beppie Janssen Hoewel Denis Mukwege goed werk verricht als gynaecoloog, chirurg en bij slachtoffers van verkrachtingen is hij daarmee geen expert op het gebied van verkrachtingen. Hij is deskundige op het gebied van slachtofferhulp bij verkrachtingen maar zeker niet op het gebied van de daders. Of denkt u dat hij als chirurg of gynaecoloog de daders behandeld? Zijn ondeskundigheid blijkt ook uit de term "giftige mannelijkheid" waarmee hij verkrachtingen door vrouwen dus ontkent. H de Bruin.
 • Beppie Janssen

  1 jaar geleden
  @H. de Bruin even voor uw beeldvorming heb ik de van Dale uitleg opgezocht wat verkrachting betekent. -geweld aandoen: een vrouw verkrachten met geweld seksueel misbruiken- Juridisch is betekent dit dat men gepenetreerd wordt, het zonder toestemming gebeurt, en dat het niet uitmaakt waarmee! Het heeft dus alles met macht te maken en ook staat een vrouw naakt voor u dan heeft u nog steeds geen toestemming om te penetreren!