Debby Gerritsen
Volledig scherm
Debby Gerritsen © Joost Hoving

De tranen van Tim bewijzen dat we de nuance behoorlijk kwijt zijn op het digitale dorpsplein

columnDebby Gerritsen schrijft iedere woensdag over wat haar bezighoudt.

34 reacties

 • Diana Cooijman-van Der Pluijm

  1 maand geleden
  Wat Natalie zegt: met elkaar op rustige wijze in gesprek gaan, zou al zoveel verdchil maken. Maar nee, alles en iedereen is bij voorbaat al fout voor de mensen die zogenaamd inclusiviteit hoog in het vaandel hebben. Dat bijna religieuze fanaticisme waarmee men anderen wil bekeren mag wel een tandje of tien ingetoomd worden. Niet iedereen is hetzelfde, niet iedereen denkt hetzelfde. En in dialoog gaan helpt meer dan gelijk de hooivorken pakken.
 • Natalie Roos

  1 maand geleden
  Ik denk persoonlij dat we te ver gaan met onze mening geven en deze regelmatig zelfs opeisen. Ik eet bewust veganistisch maar ik leg het niemand op. Je kan men laten nadenken, jouw mening geven en in mijn geval laten proeven. Maar daar houdt t op. Waarom vragen we vaak niet eens hoe iets bedoeld wordt ipv direct te veroordelen? Het geeft zoveel negativiteit en we worden er enorm verdeeld door. Het is veel meer zwart of wit vooral op social media ipv dat er een grijs gebied is. Ga eens in gesprek
 • Bak

  1 maand geleden
  Twitter..... ik noem het tegenwoordig Wapper. Beetje jammer dat een stel toetsenbord wappers zich druk maakt om alles wat er politiek correct mis zou zijn. Dat onderwijl de enige plek waar we kunnen leven (de aarde) feilloos verwoest wordt, nee daar maken ze zich niet druk om. Misschien beter om humor, satire, spontane opmerkingen maar te verbieden, er is altijd een droeftoeter die zich ergens aan stoort.
 • Eelco van der Meulen

  1 maand geleden
  Het is gewoon dieptriest waar we met elkaar zijn aanbeland in het socialmedia landschap (of de maatschappij). Ik vraag me dan ook altijd af, zou men dit ook zo gebracht hebben in een face 2 face discussie.. Ik denk het niet. Wordt tijd voor een landelijke cursus digitale fatsoens- en omgangsnormen.
 • Lynn Beer

  1 maand geleden
  Ik vind het zo overtrokken allemaal. Knecht betekend na mijn weten gewoon hulpje van iemand. En is van oudsher. En heeft niks met racisme te maken. Woorden kunnen zo overtrokken worden. Ik werk in de zorg, en mensen zeggen vaak dat is mijn hulpje nou en, dat is toch ook zo. Ik help mensen toch ook. Waarom moet iedereen altijd door de bangel worden gehaald. Leef en laat leven.
 1. Broers Jan en Piet Hein doen gooi naar wereldtitel pijproken: ‘We inhaleren niet, maar trekken en blazen’
  PREMIUM
  met video

  Broers Jan en Piet Hein doen gooi naar wereldti­tel pijproken: ‘We inhaleren niet, maar trekken en blazen’

  Normaal gesproken roken de broers Jan en Piet Hein Both een pijp het liefst met rustige achtergrondmuziek, wat mijmerend met een glas wijn of whisky binnen handbereik. Volgende maand, in Turkije, bij het wereldkampioenschap pijproken is het andere koek. Dan gaat onder uiterste concentratie de vlam er in en komt het aan op techniek en stressbestendigheid. ,,De eerste trek is misschien wel het belangrijkst.”