Volledig scherm
Politieonderzoek in Schoonloo © anp

De volledige afscheidsbrief van Bernd

UpdateHieronder de volledige afscheidsbrief van Bernd K.B.

Schoonloo 8 september 2013

Dag achterblijvers,

Ik heb er lang over nagedacht of ik een afscheidsbrief zou achter laten.

Ik vind wel dat ik jullie een verklaring schuldig ben.

Ik ben na 7 jaar vechten met L. en 5 jaar procederen helemaal op. Ondanks dat L. geen gelijk heeft gekregen in Hoger beroep. Ik kan dit niet echt vieren. L. heeft nu de mediator aansprakelijk gesteld wat de vriendschap tussen de mediator en mij inmiddels heeft gekost. Er is heel veel kapot gemaakt. En heeft bakken met geld gekost. Het is afwachten wat de volgende stap is. Haar motto is dan ook: Ik rust niet eerder dan dat ik jou ten gronde heb gericht.

Dat is dan nu gelukt.

Ook in de afgelopen jaren zakelijk gezien heb ik het niet erg makkelijk gehad (mede door gezeik privé) en ben het vechten meer dan zat. Sinds januari 2013 heb ik zoveel strijd gehad binnen mijn huidige bedrijf (Mijnschoolinfo) dat ik hierdoor bijna er financieel aan onder door gegaan ben. Het is mooi dat er nu een doorbraak is met de huidige aandeelhouder en de toetreddende aandeelhouder. Ik kan alleen niet meer de energie er voor opbrengen. Als ik bij een baas had gewerkt had ik mij een jaar geleden allang ziek gemeld. Mijn eigen diagnose is dat ik zwaar depressief ben.

Ook de strijd met J. heeft mij niet koud gelaten. In mei van dit jaar had ik al aan J. laten weten dat ik graag vrienden wilde zijn. Afgelopen woensdagavond liet J. mij telefonisch weten dat het uit was nu voor haar. En dat ze afgelopen tijd het niet gerespecteerd had mijn keuze dat we vrienden waren. De opstelling van J. afgelopen week die hierop volgende, het mij kwetsen en mij een schop na geven was het laatste zet tot deze stap. Als ik er achteraf naar kijk heeft J. nooit echt achter mij gestaan en deugde er maar heel weinig van mij.

Vanavond was ik bij J., J. liet mij weten dat ze na onze eerste aanvaring niet voor mij als persoon meer is gegaan. Ze ging voor de relatie, en het gezinsleven liet ze weten. Kortom ze heeft toneel gespeeld in periode hierna. Ze geeft ook toe dat ze niet eerlijk naar mij is geweest. Ik voel mijn goed belazerd door J.! Ondanks dat we ook samen leuke dingen hebben gedaan.

Waarom de kinderen meenemen:

Losse handjes H. de vriend van L.
Sinds april 2008 heeft L. een relatie met H. uit Winschoten welke zij leerde kennen via Match4me (datingsite). Dit leek in het begin allemaal prima totdat J. en M. bij mij kwamen dat H. losse handjes had. Na een gesprek bij de mediator en ontkenning van L. leek het rustig. Helaas bleek dat niet definitief te zijn. In de laatste jaren is dit meerdere keren voorgekomen en heb ik daar L. op aangesproken. Wat overigens niet door haar ontkend wordt! Het vervelende is dat ik J. en M. niet kan beschermen als H. in de buurt is.

Kunnen L. en H. verder met elkaar zonder dat H. last van J. en M. heeft.

En heeft H., L. helemaal voor zich zelf. Niet dat H. nu al veel ondernam met J. en M. De mannen moesten hem niet.

S.
Voor S. kan ik het niet verkroppen dat hij alleen achter blijft zonder zijn 2 grote broers waar hij helemaal gek van is. En S. bv niet meer kan beschermen tegen de bijtende hond van J. haar moeder waar ik zelf achter moest komen en er door J. en A.(moeder J.) erg laconiek mee omgegaan werd. (J. was het in zoals ze dat zelf zei: in haar onder bewust zijn bewust vergeten te vertellen omdat ze bang was voor gezeik) Ook vond J. het vanavond lullig dat ze zelf nog 18 jaar met mij door een deur moet ivm S!

J. heeft nu haar vrijheid terug, kan alles weer doen en laten wat ze ook kon voor je mij tegen kwam en S. kreeg, en hoeft geen rekening meer te houden met S. en mij.

En alle helemaal niet meer van mij!

 We hebben dit laatste weekend overigens een heerlijk weekend gehad met ze 4en.

Heerlijk geknuffeld en plezier gehad!

 Ik verwacht op geen enkele manier begrip van jullie. Weet dat ik heel veel hou en gehouden heb van mijn 3 geweldige mannen en ze heel graag wat anders gegund had.

 Geen ruzieende ouders en gesleep meer met de kinderen.

 Wij hebben nu eindelijk rust!

 Meer wil ik er niet over zeggen.

 Bernd