Nel, de vrouw van Hans, werd ernstig ziek door een inenting tegen Mexicaanse griep. Hij waarschuwt voor de risico's als onder tijdsdruk een vaccin wordt ontwikkeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Nel, de vrouw van Hans, werd ernstig ziek door een inenting tegen Mexicaanse griep. Hij waarschuwt voor de risico's als onder tijdsdruk een vaccin wordt ontwikkeld. © Koen Verheijden

De vrouw van Hans werd ernstig ziek van vaccin: ‘Mijn boodschap is, het kán misgaan’

Waarom overheden uiterst zorgvuldig moeten omgaan met een nieuw vaccin? Vraag dat maar aan weduwnaar Hans (83). Zijn vrouw Nel overleed in 2019 na tien jaar ziekte door het Mexicaanse griepvaccin. ,,Maar ik wil niet dat dit verhaal koren op de molen van antivaxxers wordt.”

  1. Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartphones om ‘onzichtbare pandemie’ te stoppen
    bijziendheid
    37

    Tweede Kamer: Minder ogen op iPads en smartpho­nes om ‘onzichtba­re pandemie’ te stoppen

    Kinderen en jongvolwassenen moeten meer naar buiten en het aantal schermuren tot een minimum beperken om ernstige bijziendheid te voorkomen. Daarin moeten scholen en gemeentes meer verantwoordelijkheid nemen, vindt de Tweede Kamer. SP, GroenLinks en Partij van de Arbeid willen onderzoeken of een nieuwe wet mogelijk is. Andere partijen vinden dat er spoedig meer buitenspeellocaties moeten komen.