Volledig scherm
PREMIUM
© Özcan Akyol. © Joost Hoving

De YouTubepolitiek van D66 zorgt alleen maar voor irritaties en hoon

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Er vond vorige week in de Tweede Kamer een eigenaardig moment plaats: Monica den Boer (D66) corrigeerde haar collega Lillian Helder (PVV), nadat laatstgenoemde haar zorgen had geuit over de ‘bemanning’ van politiebureaus.

Dat was semantisch een onmetelijke blunder, volgens de volksvertegenwoordigster van D66, want het parlement moet natuurlijk spreken van ‘bemensing’. Dat werd ietwat aanmatigend uitgelegd, met een air van: dit weet iedere onbenul, toch?

Dat D66 prominent, in het hart van de democratie, even duidelijk wilde maken dat het voor genderneutraal taalgebruik strijdt, viel niet bij iedereen in goede aarde.

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.