Deadline gehaald: alle patiënten uit Slotervaartziekenhuis zijn overgeplaatst

videoHet is het failliete MC Slotervaart in Amsterdam gelukt: rond 15.00 uur vanmiddag waren alle patiënten die nog op de afdelingen lagen, overplaatst naar een ander ziekenhuis. Daarmee is voldaan aan de deadline die gisteren werd gesteld. Alle patiënten moesten vóór 15.00 uur weg zijn

De klinische afdelingen in het ziekenhuis zijn op dit moment gesloten, schrijft het MC Slotervaart in een verklaring. Gisteren waren er nog zo’n vijftig patiënten in het ziekenhuis. Dertig daarvan zouden sowieso al dit weekend worden ontslagen. De rest heeft een ander plekje gevonden in Amsterdam of omgeving. 

Elke patiënt is door zijn of haar behandeld arts overgedragen aan het nieuwe team. Een speciaal aangesteld crisisteam hield zich bezig met het overplaatsen van de patiënten. In het team zaten afgevaardigden van elk ziekenhuis in de omgeving. ,,Zij bekijken welke patiënt naar welk ziekenhuis kan en houden daarbij rekening met de individuele zorg van de patiënt’’, zei curator Marc van Zanten eerder.

Voor de financiering hiervan is een zogenoemd boedelkrediet beschikbaar gesteld. De enkele duizenden poliklinische patiënten worden in de komende weken ook overgedragen aan andere ziekenhuizen.

Halsema

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is op bezoek bij het Slotervaartziekenhuis. Ze spreekt daar onder meer met mensen van het crisisteam, het personeel en laat zich informeren over de ontstane situatie.

Volgens haar woordvoerder laat ze verder weten dat de gemeente ‘erg meeleeft' met het personeel en de patiënten. ,,Ook vraagt ze of we als gemeente nog iets kunnen betekenen.’’

Ambulances hebben de patiënten naar andere ziekenhuizen verplaatst.
Volledig scherm
Ambulances hebben de patiënten naar andere ziekenhuizen verplaatst.
Ambulances hebben de patiënten, soms onder begeleiding van familieleden, naar andere ziekenhuizen verplaatst.
Volledig scherm
Ambulances hebben de patiënten, soms onder begeleiding van familieleden, naar andere ziekenhuizen verplaatst.
  1. Onzekerheid rond Nederlands cruiseschip in Florida: ‘Mijn dochter is slachtoffer politiek steekspel’
    PREMIUM

    Onzeker­heid rond Nederlands cruise­schip in Florida: ‘Mijn dochter is slachtof­fer politiek steekspel’

    Het door coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam en zusterschip De Rotterdam naderen de Verenigde Staten en zijn in afwachting van toestemming om te mogen aanmeren in Florida. Aan boord van de Zaandam zijn nog tientallen Nederlanders, onder wie de 26-jarige Anne Weggeman die op het schip werkt. Haar vader is bezorgd: ,,Waar is die gouverneur van Florida in hemelsnaam mee bezig?”