Debat tussen Rutte en Baudet gaat door

Na dagenlang politiek touwtrekken gaan Mark Rutte en Thierry Baudet definitief met elkaar in debat. Woensdagavond kruisen de leider van de VVD en die van Forum voor Democratie de degens in tv-programma Pauw, die het debat organiseert in De Rode Hoed in Amsterdam.

Rutte daagde Baudet dinsdagavond uit tot een één op één-debat op televisie. Live. Baudet bracht hem daarop woensdag zijn – gesigneerde – boeken als voorbereiding. Kort daarna twitterde hij zijn tegenvoorstel: ja, hij wilde wel een debat, maar dan moest het op Facebook worden uitgezonden. Rutte weigerde. Want, zei hij, ‘zeven miljoen mensen hebben geen Facebook’. Baudet hield aan zijn eis vast.

Maar de openlijke debatstrijd kwam nadat de twee al sinds vorige week een ‘principedeal’ hadden met Pauw, claimt de VVD. Forum zei dat er nog over de voorwaarden moest worden gesproken.

Vanmiddag hebben beide partijen overleg gehad met Pauw, zo bevestigden woordvoerders van zowel VVD als FvD. Op de site van Pauw verscheen zojuist het bericht dat het debat doorgaat, omdat FvD nu ook heeft ingestemd. Het debat heeft plaats direct na het Europese slotdebat met alle Europese lijsttrekkers.

Volledig scherm
© rv FvD