Volledig scherm
Mezdi tijdens zijn wilde capriolen op de weg © Instagram

Deelnemer Temptation Island verspeelt rijbewijs door filmpjes op Instagram

VideoTemptation Island-deelnemer Mezdi uit Heerenveen, is op een wel heel sullige manier zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Het was voor de politie een koud kunstje om de 21-jarige af te straffen nadat de roekeloze automobilist filmpjes van gevaarlijke verkeerscapriolen op zijn eigen Instagram had gezet.

De man beging allerlei overtredingen op de A32 bij Heerenveen terwijl hij zichzelf en zijn rijgedrag aan het filmen was. De jonge automobilist haalde onder meer rechts in en passeerde een auto over de vluchtstrook. De beelden zette hij vervolgens op zijn Instagramaccount, waardoor hij de politie zelf het bewijs leverde van zijn wangedrag. 

Ernstig

De Fries moet nu verplicht een verkeerscursus volgen, en die bovendien zelf betalen. Verder kreeg hij een aantal bekeuringen voor de overtredingen. Volgens de politie gebeurt het vaker dat mensen worden beboet na filmjes op sociale media, maar grijpt de politie voornamelijk in als het gaat om ernstige verkeersovertredingen.

Mezdi lijkt inmiddels zelf ook te begrijpen dat wat hij deed niet door de beugel kan. Op zijn Instagramaccount heeft hij de volgende tekst geplaatst: 'There’s a difference between acting stupid and being stupid'.

Opvallend genoeg deelt Mezdi nog zeer recent een filmpje op Instagram waarop te zien is hoe hij achter het stuur zit. Het is niet duidelijk wanneer het filmpje precies opgenomen is, rijden met een rijverbod is in ieder geval een misdrijf.

  1. Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksverbod wordt één grote ramp’
    PREMIUM

    Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksver­bod wordt één grote ramp’

    Een totaalverbod op de verkoop van sigaretten gaat dramatische consequenties hebben voor eigenaren van tankstations. Dat zegt pomphouder Ewout Klok. De 53-jarige ondernemer uit Hoogeveen roept het kabinet op om eerst de effecten van een tabaksverbod te laten onderzoeken voor deze‘rigoureuze en ondoordachte maatregelen’ van kracht gaan. ,,Als dit doorgaat, wordt het een ramp in Nederland.”