Ank Bijleveld (L) en Jeroen van der Veer (R) tijdens een persconferentie.
Volledig scherm
Ank Bijleveld (L) en Jeroen van der Veer (R) tijdens een persconferentie. © EPA

Defensie legt mortierongeluk Mali voor bij OM

Defensie vraagt het Openbaar Ministerie te kijken of de beslissing om niemand te vervolgen voor het dodelijke mortierongeval in Mali nog steeds stand houdt. Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft dat toegezegd op verzoek van de nabestaanden, zegt hun advocaat Michael Ruperti.

 1. Feestganger die met 134 km/u been van Miranda eraf reed, blijkt al maanden spoorloos

  Feestgan­ger die met 134 km/u been van Miranda eraf reed, blijkt al maanden spoorloos

  De vijf maanden cel voor het afschuwelijke verkeersongeluk in Eindhoven waarbij een vrouw haar been verloor, vond hij al te veel. Ook al stond er dik 130 kilometer per uur op de teller en reed hij na het ongeluk door. Maar toen woensdag de aanklager, advocaat en het gerechtshof klaar zaten om opnieuw naar zijn zaak te kijken, was de Helmondse hoofdverdachte de grote afwezige. De man blijkt al maanden spoorloos.
 2. Boosheid om WOII-uitspraken Baudet in Tweede Kamer, ook Rutte kritisch
  joodse organisaties

  Boosheid om WOII-uitspraken Baudet in Tweede Kamer, ook Rutte kritisch

  Drie Joodse organisaties vinden het terecht dat de fracties van D66 en GroenLinks gisteren de Algemene Politieke Beschouwingen tijdelijk hebben verlaten, nadat FvD-leider Thierry Baudet opnieuw een vergelijking maakte tussen de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging enerzijds, en het coronabeleid van de regering anderzijds. ,,Het is gewoon gruwelijk. Heel veel joden in Nederland kregen hier gisteren een misselijk gevoel van“, stelt Centraal Joods Overleg. Forum voor Democratie is zich van geen kwaad bewust.