Prins Bernhard tijdens een bezoek aan de Luchtmacht op veteranendag.
Volledig scherm
Prins Bernhard tijdens een bezoek aan de Luchtmacht op veteranendag. © REUTER

‘Defensie trekt koninklijke familie voor’

Leden van de koninklijke familie worden al generaties lang voorgetrokken door de krijgsmacht. Zo worden er eretitels verstrekt en opleidingseisen aangepast en wordt er tegen besluitvorming van bovengestelde officieren ingegaan. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlineprogramma Boos en Vrij Nederland afgelopen maanden deden naar nauwe banden tussen het ministerie van Defensie en de koninklijke familie.

37 reacties

 • Lydia Rekker

  1 maand geleden
  W. v.d. Tang: Zéker zijn er dringendere zaken dan deze, maar dit is een systematisch probleem en steekt bij iedere nieuwe generatie wéér zijn kop op en is dus sinds eeuwen van alle tijden.....
 • Willemien van der Tang

  1 maand geleden
  Jonge jonge, waar maakt men zich druk om. Zijn er geen dringerende zaken dan dit? Wie heeft er last van als dit gebeurd? Of wordt het als oneerlijk beschouwd ten opzichte van de rest van het leger? Ach, ik weet uit ervaring dat er altijd wel ergens een hielenlikker is die zich op die manier een weg naar boven likt. Overal en altijd, in het burgerleven en in het leger gebeuren zulke dingen.
 • H.E.N. Buijs

  1 maand geleden
  Als je de koninklijke familie dit voorrecht al wilt toekennen dan moet dat beperkt worden tot de formele koninklijke familie daar behoort een neefje van Van Vollenhoven zeker niet toe Ad ergo hij mag zonder opleiding als Officier op Missie Je zult maar als soldaat daar maar aan ondergeschikt zijn. Stop toch met die onzin Voor de nieuwe lichting soldaten geldt dat zij daar niet meer onder de indruk van zijn
 • Rijn van Dijk

  1 maand geleden
  Tim Hofman doet echt alles om de oprechte Schriftgeleerde te kunnen uithangen. Maar dat alle Oranjes in Nederland worden behandeld als discipelen van de Koning (voor de duidelijkheid, ik bedoel Willem Alexander) dat kan toch geen verrassing zijn.
 • Lydia Rekker

  1 maand geleden
  Het neuzen van Hofman heeft zin. Veel wat niet door de beugel kan komt hierdoor nu wel aan het daglicht. Zulke praktijken zouden anders nog tijden zo door kunnen gaan, want in dat wereldje, en vele andere 'wereldjes', dekt iedereen elkaar en ze kunnen heerljjk hun gangetje gaan!