Del­tavariant deze zomer dominant in Nederland, maar versoepelingen niet in gevaar

VIDEODe zogeheten deltavariant van het coronavirus is ook in Nederland aan een opmars bezig. Het RIVM verwacht dat de variant - die als eerste opdook in India - in de loop van deze zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn. Maar het is niet de verwachting dat het oprukken van de variant op korte termijn zal leiden tot hogere ziekenhuisopnames. Ook zijn de versoepelingen in juni en juli niet in gevaar, stelt het RIVM. ,,Vaccins bieden bescherming: ook tegen de deltavariant.’’

22 reacties

 • Hanneke Meer

  1 jaar geleden
  Het lijkt erop dat men in Nederland nog steeds het beleid richt naar hoe de zorg er voor staat en in diverse andere landen waarschijnlijk meer doen om het virus zoveel mogelijk uit te roeien. Wanneer je niet kunt weten wat het virus straks gaat doen nemen ze hier wel heel veel risico.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Jens Bicanek Versoepeling niet in gevaar, alleen duizenden levens. geen probleem. weg met de maskers en iedereen gaat waar je wilt. zoals altijd weten we het beter dan iedereen en zelfs als dat niet waar is, zullen we onszelf ervan overtuigen dat het wel zo is. hup Holland.
 • S. Ophuijsen

  1 jaar geleden
  Ok, ik snap iets niet. Als nu die besmettingen dalen en bijna niemand meer besmet is, dan maakt het toch niet uit welke variant er rond gaat? De vaccins beschermen tegen de mutaties wordt er gezegd. Dan kunnen we elkaar straks toch niet meer besmetten? Of denk ik nou te simpel?
 • Don Wijnands

  1 jaar geleden
  Stukje voorlichting: de Delta variant heette eerst de Indiase variant. Nadat de Indiase regering protest heeft aangetekend met de vermelding dat de Indiase variant niet bestaat. Heet het nu ineens Delta variant. A-D doen jullie mee met goede voorlichting? D. Wijnands
 • HENK Zwep

  1 jaar geleden
  Gisteren liep ik een groot ziekenhuis. Iedereen droeg een mondkapje en desinfecteerde zijn handen en kreeg een mondelinge check. Aanstaande zaterdag is dat voorbij. De waanzin ten top!