Volledig scherm
Hero Brinkman vanochtend in de radiostudio bij Giel. © Videostill 3FM

'Democratisering PVV gaat er nooit komen'

Kamerlid Hero Brinkman was vanochtend te gast bij Giel Beelen in diens radioshow op 3FM. Hij deed er een boekje open over zijn beweegreden om uit de Tweede Kamerfractie van de PVV te stappen.

Volledig scherm
Brinkman gisteren, kort nadat hij zijn vertrek uit de PVV bekendmaakte. © ANP

'Toen ik besefte dat het doorvoeren van democratisering in de partij hetzelfde is als trekken aan een dood paard, kwam ik tot het besluit om alleen verder te gaan', aldus Brinkman.

Wilde niet ingaan op de vraag van Giel wat hij het domste voorstel van de PVV vond en wilde ook niks persoonlijks over zijn ex-fractiegenoten vertellen. Maar Brinkman zei wel dat hij het 'strategisch dom' van Wilders vond om al voor de verkiezingen over een gedoogconstructie te spreken. 'Hiermee schakelden we ons als partij bij voorbaat uit voor regeringsdeelname. Maar dat Wilde Geert natuurlijk ook: Lekker aan de zijlijn in de oppositie blijven, terwijl ik vind dat je als partij altijd moet streven naar regeringsdeelname.'

SMS
Buiten het Kamergebouw heeft Brinkman de afgelopen jaren vrijwel alleen via sms gecommuniceerd met Wilders. De laatste SMS die Brinkman van Wilders kreeg luidde: Dat betreur ik zeer, ik wens je het allerbeste! (het antwoord op de mededeling dat Brinkman uit de PVV stapte)

Brinkman wil niet politiek gelinkt worden met Rita Verdonk, ondanks het feit dat hij regelmatig contact met haar heeft en er ook wel gesproken wordt over politiek: 'Ik zie dat voorlopig niet gebeuren', aldus Brinkman.