Volledig scherm
PREMIUM
Rick van Loosbroek was geliefd bij veel bewoners van De Groote Wielen. © Facebook

Den Bosch verliest geliefde postbezorger bij quadongeluk A2

De Bossche Rick van Loosbroek (31) kwam zondagavond om het leven bij een quadongeluk op de A2. Met zijn overlijden verliezen Den Bosch en Rosmalen een van hun meest bekende en geliefde pakketjesbezorgers. Vooral de bewoners van wijk De Groote Wielen kunnen niet geloven dat 'De Grote Vriendelijke Reus' nooit meer door de wijk zal rijden. ,,Onze klanten sturen allemaal kaartjes, dat geeft wel aan hoe geliefd hij was."

Van Loosbroek reed zondagavond samen met een 27-jarige man uit Rosmalen op een quad, toen het voertuig door nog onbekende oorzaak over de kop sloeg. Rick overleefde dat niet, zijn bijrijder werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Van Loosbroek was net een jaar getrouwd.

De inwoner van Den Bosch was officieel in dienst bij SubSupport, maar reed jarenlang rond onder de vlag van PostNL. Met zijn bekende oranje-witte bestelbus trok hij bijna iedere dag door Den Bosch en Rosmalen om veel bewoners te verblijden met hun bestelling. Altijd met een lach op zijn gezicht.

,,Hij was heel zachtaardig, heel sociaal. Echt een bijzonder persoon. Dacht met iedereen mee", zegt een bewoner. Zijn werkgever bevestigt dat: Van Loosbroek maakte met alle bewoners een praatje, bouwde een band met ze op en wist zelfs precies waar hij een pakketje moest afleveren als iemand niet thuis was.