- Minister Henk Kamp (M) van Economische Zaken praat met bewoners in een bejaardenhuis tijdens zijn bezoek aan het Groningse Loppersum, een van de plekken in het gebied van de Groningse gasvelden van de NAM.
Volledig scherm
- Minister Henk Kamp (M) van Economische Zaken praat met bewoners in een bejaardenhuis tijdens zijn bezoek aan het Groningse Loppersum, een van de plekken in het gebied van de Groningse gasvelden van de NAM. © ANP

'Den Haag erkent problemen Groningers niet'

De problemen die Groningers ondervinden door de regelmatige aardschokken die het gevolg zijn van gaswinning, worden in Den Haag 'niet erkend'. Dat zegt burgemeester van Loppersum Albert Rodenboog donderdag in het AD.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'