Volledig scherm
Stadhuisplein in Eindhoven © Google Streetview

Details nieuwe mishandeling Eindhoven bekend

Er zijn details bekend van de mishandeling die op nieuwjaarsdag heeft plaatsgevonden in Eindhoven. Omroep Brabant laat maandag camerabeelden van de mishandeling zien die plaatsvond in het centrum van de stad. Het slachtoffer werd meerdere keren geslagen en tegen zijn hoofd getrapt. Hij liep een zware hersenschudding, een gescheurde kaak en gebroken tanden op.

Volledig scherm
De plek in Eindhoven waar op 25 januari een 22-jarige man is mishandeld © epa

De beelden zijn te zien in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Daarin liet de politie vorige week beelden zien van een andere mishandeling in Eindhoven, enkele dagen later en enkele straten verderop. Acht jongens belaagden toen een voorbijganger. Ook die kreeg trappen tegen zijn hoofd. Hij liep onder meer een zware hersenschudding op. De verdachten hebben zich inmiddels bij de politie gemeld.

Na de uitzending ontstond enorme verontwaardiging over de mishandeling. Op internet vonden mensen de namen en persoonsgegevens van de aanvallers. Ze werden bedreigd, net als onschuldige naamgenoten. 'Mensen riepen op voor eigen rechter te spelen. Die commotie is verkeerd, maar opsporing van deze daders is te belangrijk, daarom laten we de beelden toch zien', verklaarde een woordvoerder van de gemeente Eindhoven zaterdag, namens het Openbaar Ministerie en de politie.

De mishandeling die maandag te zien is, gebeurde rond 08.30 uur op nieuwjaarsdag op het Stadhuisplein in Eindhoven. Zonder duidelijke reden werd het slachtoffer aangevallen. Volgens de politie maakten de daders deel uit van 'een groepje mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk'. Die zouden kort ervoor een andere man hebben mishandeld in de Molenstraat, vlakbij het Stadhuisplein. De politie weet niet wie deze man is en hoopt dat hij zich meldt.