Pelle Oosting gaat de strijd om het PVDA-lijsttrekkerschap aan.
Volledig scherm
Pelle Oosting gaat de strijd om het PVDA-lijsttrekkerschap aan.

Deventenaar gaat strijd aan met Samsom, Asscher en Monasch

Het is een spontane actie, maar evenzo goed doordacht. Deventenaar Pelle Oosting (46) neemt de handschoen op. Hij mengt zich in de strijd om het lijsttrekkerschap van de PvdA. Tegen Samsom, Asscher en Monasch: ,,Kom maar op!''

Quote

Als ik niets doe, verandert er niets, blijft de PvdA bij het oude. Terwijl de partij behoefte heeft aan een frisse wind

Pelle Oosting (46)

Kansloos? ,,Oh nee, zeker niet. Mensen die mij kennen weten dat ik dat niet ben en dat ik er nu met volle overgave én doordacht voor ga. Natuurlijk ben ik een outsider en weet ik dat ik misschien nog geen procent kans heb. Maar als ik niet schiet, scoor ik ook niet. Als ik niets doe, verandert er niets, blijft de PvdA bij het oude. Terwijl de partij behoefte heeft aan een frisse wind."

Oosting denkt dat hij zich kan onderscheiden van de PvdA-kopstukken tegen wie hij het wellicht gaat opnemen. ,,Zij maken al jaren deel uit van het establishment. Zij kunnen de PvdA bij de kiezer echt niet vooruit helpen. Terwijl er veel kiezerspotentieel is. Ik wil het over links gooien. Ik wil het idealistische verenpak dat de partij van zich heeft afgeschud, weer aantrekken. Met solidariteit hoog in het vaandel. En duurzame economie. Waarbij eerst de persoon, dan de planeet en dan de winst centraal staat. Nu draait het alleen om de winst."

Verlof
Oosting, die als raadsadviseur en loco-griffier bij de gemeente Deventer werkt, moet zijn werkgever nog op de hoogte stellen. ,,Mocht ik verder komen, dan zullen we met elkaar om de tafel moeten. Misschien moet ik dan onbetaald verlof nemen."

Als het Oosting lukt om de 100 benodigde handtekeningen te verzamelen, dan mag hij op sollicitatiegesprek bij de adviescommissie van de PvdA. Die bepaalt uiteindelijk wie zich mag gaan mengen in de strijd om het lijsttrekkerschap.