Volledig scherm
PREMIUM
Het Rijksmuseum © JL Marshall

Deze internationale supersterren bekijk je in het Rijksmuseum

Op de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez in het Amsterdamse Rijksmuseum hangen werken van Nederlandse meesters naast Spaanse tijdgenoten. Op ons verzoek laten de bloggers en kunsthistorici van collectief De Kunstmeisjes* hun gedachten gaan over de schilderijen.

Volledig scherm
Velázquez, Gezicht op de tuinen van de Villa Medici in Rome, ca. 1630.

Als ze vandaag de dag nog hadden geleefd, waren de 17de-eeuwse kunstenaars Rembrandt en Velázquez ontvangen met minstens zoveel applaus en gegil als Mick Jagger, Justin Bieber of Beyoncé. Als echte fans controleren wij regelmatig onze agenda’s en tellen vol ongeduld af: nog een maand te gaan, nog drie weken, nog twee... Dit najaar staan we helemaal vooraan voor het ‘optreden’ van de twee internationale supersterren in de naar hun vernoemde tentoonstelling in het Rijksmuseum.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”