Deze klant die overvaller overmeesterde is held van Albert Heijn

VIDEOHij wordt gezien als een held: de man die dinsdagavond eigenhandig de 36-jarige overvaller van de Albert Heijn in Mill overmeesterde. Op Facebook is veel lof voor deze 'topactie': 'hulde' en 'chapeau' klinkt het.

In het dorp zien ze de man ook als 'een superstoere kèl'. ,,Eentje die niet bang is. Geweldig wat hij gedaan heeft'', zegt een Millenaar. 

De beroepsmilitair, net terug van zijn missie voor Defensie in Mali, stond vlak voor sluitingstijd rustig zijn boodschappen in te pakken toen de klant achter hem de kassamedewerker bedreigde met een mes en een greep deed in de kassa. 

De Millenaar keek heel even de kat uit de boom en viel toen de overvaller aan. Hij wist hem tegen de grond te werken. Personeel van de super aan de Markt in Mill schoot daarna te hulp. De gealarmeerde politie hield de man, een 36-jarige Helmonder, even later aan. Bij de overval vielen geen gewonden. De Millse held wil anoniem blijven, omdat hij beroepsmilitair is. 

Verdachte

De verdachte zat gistermiddag nog vast. ,,We zijn nog druk met het onderzoek. We kunnen nu nog niet aangeven of en wanneer de verdachte wordt voorgeleid bij de rechtbank’’, zegt een politiewoordvoerster. De politie zegt dat klanten en personeel 'goed werk' verricht hebben door de overvaller te overmeesteren en daarna in bedwang te houden. 

Toch waarschuwt de politie er altijd ook voor in dit soort gevallen juist 'rustig' te blijven. Hou je bij een overval,  aldus de politie, aan het zogeheten RAAK-principe. Rustig blijven (overvallers komen voor het geld), Accepteren (geen verzet plegen), Afgeven (geef wat de daders vragen) en Kijken (neem zo veel mogelijk kenmerken van de daders op).

Bedrijfsleiding

De bedrijfsleiding van de Millse AH wil niet te veel kwijt over wat er dinsdagavond is gebeurd. ,,Al onze aandacht gaat nu uit naar het eigen personeel. Het is allemaal al vervelend zat'', zegt Bram van de Ven. ,,We hebben de man die de overvaller heeft overmeesterd, persoonlijk bedankt.''

Volledig scherm
Politieagenten doen onderzoek in de overvallen supermarkt in Mill. © Ed van Alem