Op de boulevard van Mallorca is het een drukte van belang, nu het nachtleven weer gedeeltelijk geopend is.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de boulevard van Mallorca is het een drukte van belang, nu het nachtleven weer gedeeltelijk geopend is. © Reuters

Deze scholiere (18) nam corona van feesteiland mee naar Utrecht: ‘Niemand deed ergens moeilijk over’

Liefst 48 jongeren uit de regio Utrecht zijn vorige week tijdens hun examenreisje besmet geraakt met het coronavirus. De GGD roept iedereen op zich ook op vakantie aan de maatregelen te houden.

63 reacties

 • Adriaans

  3 maanden geleden
  Wat een hoop zuurpruimen hier. Wanneer begrijpen mensen dat je niet voor je tijd dood gaat. Alles en iedereen heeft een houdbaarheid datum en als die van jou is afgelopen. Sorry dan. Niet iedereen wordt 100 jaar.
 • Egbert Tick

  3 maanden geleden
  Mochten er een aantal flink ziek worden , is dat een welbewuste keuze geweest Ook de ouders zijn verantwoordelijk Er zullen een aantal long covid ontwikkelen. Ze doen maar , zolang het maar in hun eigen groepjes rondwaaitert Geen melij mee. Op de eigen blaren zitten
 • Hans in 't Veld

  3 maanden geleden
  De jeugd heeft de toekomst, maar helaas kunnen ze nog niet allemaal op eigen benen staan. Voor een paar weken was de jeugd pissig omdat de gevaccineerde ouderen op vakantie konden gaan. Moeten de ouderen nu ook pissig worden omdat jullie dit vakantie souvenir mee naar huis nemen.
 • Gerrie de van dongen

  3 maanden geleden
  Ik snap niet dat ze geen sneltestpost hebben op de luchthavens. Bij terug keer van vakantie VERPLICHT TESTEN voor je het vliegveld verlaat ! Dan haal je al veel mensen die besmet zijn eruit en die moeten dan in verplicht quarantine
 • C Schenk

  3 maanden geleden
  Het probleem met dit virus is dat het voor jongeren zo onschuldig lijkt. Maar inmiddels is er een hele grote groep jongeren die nauwelijks ziek waren van covid, nu een jaar later nog steeds de gevolgen hiervan ondervinden. Niets meer kunnen en continue doodmoe zijn. Dus ook jongeren moeten de ernst van de situatie inzien. Natuurlijk kun je de dans ontspringen, en er bijna geen last van hebben,maar zitten we te wachten op een generatie die straks helemaal niets meer kan behalve hun hand ophouden?
 1. Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreisjes: mogelijk Indiase variant
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Onderzoek naar honderden jongeren die corona hadden na examenreis­jes: mogelijk Indiase variant

  De deltavariant van het coronavirus - die ook wel Indiase variant wordt genoemd omdat die daar het eerst is gevonden - verspreidt zich ook in Nederland. GGD’en en het RIVM onderzoeken ruim tweehonderd jongeren tussen 15 en 19 jaar die positief testten op corona na een bezoek aan Spanje en Portugal. ,,Het grote risico is dat deze van examenfeestjes teruggekeerde jongeren de deltavariant verder gaan verspreiden in Nederland’’, aldus het RIVM.