Alle Picnic-bezorgers in Alphen nemen voortaan net als Danny de lege flessen weer mee terug. Menno (r) is blij met de proef; hij hoeft nu niet in de regen naar de glasbak.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle Picnic-bezorgers in Alphen nemen voortaan net als Danny de lege flessen weer mee terug. Menno (r) is blij met de proef; hij hoeft nu niet in de regen naar de glasbak. © Merel Klijzing

Deze supermarkt gaat glas hergebruiken: ‘Glasbak verleden tijd’

Flessen in een glasbak gooien en laten omsmelten tot een nieuw product? Wel duur, niet duurzaam. Daarom begint Picnic vandaag in Alphen met het inzamelen van glazen verpakkingen voor hergebruik. ,,Glas kun je eindeloos blijven hergebruiken zonder dat de kwaliteit afneemt.”

  1. 18 jaar cel voor Sandra H. (46) na moord op Ichelle van de Velde: ‘Gruwelijk, respectloos en mensonterend’
    met video

    18 jaar cel voor Sandra H. (46) na moord op Ichelle van de Velde: ‘Gruwelijk, respect­loos en mensonte­rend’

    De 46-jarige Sandra H. is veroordeeld tot 18 jaar cel, vergelijkbaar met de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank vindt bewezen dat zij de 29-jarige Ichelle van de Velde met opzet en met voorbedachten rade om het leven heeft gebracht en haar lichaam heeft laten verdwijnen. De rechter noemde het ‘gruwelijk’, ‘respectloos’ en ‘mensonterend’ dat H. het lichaam van Ichelle in stukken zaagde en een tienerzoon en zijn vriendje lieten meehelpen met dumpen van lichaamsdelen.