Leonoor Wijnans, vaccinexpert van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).
Volledig scherm
PREMIUM
Leonoor Wijnans, vaccinexpert van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). © Prive

Deze vrouw controleert of ons vaccin straks veilig is: ‘Een paar trajecten zien er hoopvol uit’

We willen het zo graag, een vaccin dat ons kan verlossen van lockdowns en volle ic’s. Aan Leonoor Wijnans de taak om op de rem te trappen waar nodig. ,,In september een vaccin: het zou kunnen. Maar het kan ook nog twee jaar duren.’’

Farmaceuten en onderzoekers over de hele wereld geven de wereld steeds meer hoop dat het vaccin tegen het coronavirus weleens gevonden zou kunnen worden. Als we de meest recente berichten mogen geloven, liggen vaccinmakers in Groot-Brittannië en in China aan kop bij de ontwikkeling van een middel. In Oxford geloven ze zelfs dat er in september een werkend vaccin kan liggen.

  1. LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettingen, Macron en Trump willen G7-top niet per video

    LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettin­gen, Macron en Trump willen G7-top niet per video

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.