Volledig scherm
PREMIUM
© AD/Shutterstock

Die 1,5 meter lachen ze recht in het gezicht uit: virussen hebben geen vat op hen

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. Het park waar de columniste haar hondje Lola uitlaat is verworden tot een sportkathedraal waar niemand zich iets aan lijkt te trekken van de 1,5 meterregel. ‘Ze kwakken hun rochel recht voor je voeten.’

Ik haat sporten. Ik doe het, omdat het moet als je van eten houdt. En eten is het enige dat mijn alleenstaande ziel nog aan lust mag beleven dezer dagen. Dus ja, er ligt een yogamat, een bouncebal en ik stap zo nu en dan als een kikker door de kamer met een elastiek om mijn bovenbenen. Ik dans met gewichtjes, ik loop met de hond, maar dat laatste moet in mijn stad met gevaar voor eigen leven. 

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”