Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Die BN’ers van het Coronalied gaan ons deze week veel vermaak geven

ColumnNynke de Jong schrijft meerdere keren per week over wat haar bezighoudt.

Ik snap wel waar de drang vandaan komt, om als artiest bij een ramp een lied te willen componeren. We voelen ons allemaal machteloos, omdat we niet de kennis hebben om een vaccin tegen corona te ontwikkelen. Wat kun je dan? Boodschappen halen voor de buurvrouw. Een beer voor je raam zetten. Bellen met oma. En dat was het wel zo’n beetje.

Iedereen wil iets betekenen, en het liefst voor een ander. Dus de artiest doet wat hij het beste kan: een lied maken over corona. Wel honderd zijn het er deze keer, en maandagavond presenteren ze in het programma Jinek het resultaat.

 1. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, juichen oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.
 2. Directeur eendenslachterij wil desnoods knokploeg inzetten om activisten te weren: ‘We moeten zelf actie ondernemen’

  Directeur eenden­slach­te­rij wil desnoods knokploeg inzetten om activisten te weren: ‘We moeten zelf actie ondernemen’

  De directeur van eendenslachterij Duck-to Tomassen in Ermelo zet alles op alles om zijn bedrijf in de toekomst te beschermen tegen dierenactivisten. Hij wil desnoods een knokploeg inzetten om te voorkomen dat er weer zoiets gebeurt als afgelopen week. Dat zegt Gertjan Tomassen drie dagen na de brand bij zijn eendenslachterij. ,,Als de daders na twee weken weer vrij rondlopen, moeten we zelf actie ondernemen.’’