Volledig scherm
PREMIUM
© Koen Verheijden

'Die overhoring kan meteen, want we snappen de stof al'

Hun agenda puilt uit van de toetsen en dat levert tieners te veel stress op. Het Christelijk Lyceum in Apeldoorn stopt met deze 'doorgeslagen toetscultuur'. Hun leerlingen zijn blijer en presteren beter.

183 toetsen. Docenten van het Christelijk Lyceum Apeldoorn schrikken zich lam bij het zien van een intern onderzoek naar het aantal toetsen dat hun leerlingen per jaar krijgen. Het record staat op naam van havo 3. Dat is er gewoon elke lesdag eentje, op sommige dagen zelfs twee. Geen wonder dat hun leerlingen puffen en steunen als ze er weer een proefwerk in hun agenda bij moeten zetten.

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.