Wie kent deze schoft die het geldblikje van een ziek kind steeld deel dit zoveel mogelijk

Posted by Azmi Aydin on  woensdag 1 juli 2015

Dief steelt collectebussen doodzieke Fady (4)

Eén of meerdere dieven hebben bij drie verschillende winkels in Rotterdam-Zuid het ingezamelde geld voor een doodzieke jongen gestolen. De 4-jarige Fady heeft het geld nodig om samen met zijn familie naar Amerika te gaan voor de behandeling van neuroblastoom.

Volledig scherm
Fady met zijn ouders. © Archieffoto Jan de Groen
Quote

Als ze een brood stelen dan maakt me dat niet zoveel uit, maar een bus met giften voor een doodziek jongetje dat kan echt niet

Slager Azmi Aydin

Het geld zat in collectebussen die bij een slager, bloemenwinkel en speelgoedwinkel waren neergezet. Op camerabeelden die door slager Azmi Aydin van AA Slagerij op Facebook zijn gezet, is te zien hoe een man op slinkse wijze een collectebus in zijn binnenzak stopt. Hij drentelt eerst door de winkel, onttrekt de collectepot vervolgens met een krant aan het zicht van het winkelpersoneel en stopt hem onder zijn jas.

,,Schandalig,'' reageert de slager. ,,Als ze een brood stelen dan maakt me dat niet zoveel uit, maar een bus met giften voor een doodziek jongetje dat kan echt niet.''

Giftig
Bij de stichting 'Redt Kleine Fady' zijn ze woedend. ,,We zijn giftig en heel teleurgesteld,'' zegt een bestuurslid. Hoeveel geld er precies weg is, is niet duidelijk. ,,Eén van de bussen was leeg en in een andere zat ook niet zoveel. De pot bij de slager zat wel aardig vol, denk aan zo'n 200 euro of iets meer. Ik denk dat het in totaal om ongeveer 350 euro gaat.''

Het bestuurslid gaat zaterdag aangifte doen. Hij heeft op basis van videobeelden van de diefstal van een van de andere bussen het vermoeden dat het in beide gevallen om dezelfde dader gaat.

De stichting zamelt geld in voor een behandeling voor Fady. Bij de jongen werd in december een zeldzame vorm van kanker vastgesteld. Hij moet daarom behandeld worden in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Philadelphia, zodat zijn overlevingskansen met 25 procent worden vergroot.

Zijn familie probeert nu geld op te halen zodat het gezin in het najaar mee kan. Ze hebben daarvoor zo'n 100.000 euro nodig en tot nu toe staat de teller net iets boven de 21.000 euro.