Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Dieven stelen zeer exclusieve wijnverzameling via catacomben Parijs

Dieven zijn er in Parijs in geslaagd om driehonderd flessen wijn buit te maken via de beruchte catacomben onder de Franse hoofdstad. Ze wisten ondergronds de wijnkelder van een particulier te bereiken. De waarde van de wijn bedraagt ongeveer een kwart miljoen euro.

De catacomben van Parijs waren vroeger de ondergrondse begraafplaatsen van de stad. De beenderen van naar schatting schatting zes miljoen Parijzenaars bevinden zich in de ondergrondse gangen. Het is een berucht netwerk van ongeveer 300 kilometer lang. De wijndieven wisten precies waar ze moesten zijn. Vanuit een van de gangen braken ze een muur door en belandden in de wijnkelder.

Slechts een klein deel van de onderaardse gangen is toegankelijk (circa 2 kilometer) voor het publiek. Hoewel het verboden is buiten de opengestelde gangen te treden, wagen nieuwsgierige toeristen zich regelmatig buiten de gebaande paden. In juli van dit jaar werden twee tieners nog gered nadat ze drie dagen lang verdwaald waren in het gangenstelsel. De catacomben zijn ook populair bij filmregisseurs.

Volledig scherm
Catacomben van Parijs waar honderdduizenden skelletten liggen.