Volledig scherm
Klaas Dijkhoff. © ANP

Dijkhoff: Ik ga gewoon carnaval vieren, debat of niet

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff laat het RTL-Premiersdebat hem er niet van weerhouden om dit jaar carnaval te vieren. ,,Ik ben al een paar jaar geleden opgehouden me druk te maken over wat ze boven de sloot van carnaval vinden. Laat staan dat ik de illusie heb dat er rekening mee gehouden wordt’’, zegt hij in BN DeStem.

Quote

Dan vier je carnaval, brak je uit en kijk je woensdag het debat terug

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff

Dijkhoff noemt het een ‘misser’ dat het RTL-debat wordt uitgezonden op zondag 26 februari, als het carnavalsfeest hier in volle gang is. De in Breda woonachtige staatssecretaris kijkt in ieder geval niet naar het debat. ,,Ze plannen maar raak, ik hos op de Grote Markt. Dat debat neem je dan gewoon op, dat is met die TV-kastjes van tegenwoordig simpel in te stellen.’’

Grappend: ,,Dan vier je carnaval, brak je uit en kijk je woensdag het debat terug. En als je dan toch steil achterover slaat van wat een lijsttrekker zegt, kun je ook meteen die haring naar binnen happen. Alaaf!’’, aldus Dijkhoff.

Ook PvdA'er Attje Kuiken en CDA'er René Peters hebben aangegeven carnaval dit jaar niet over te zullen slaan. Een paar jaar geleden nam Dijkhoff al eens een clip op waarin hij carnaval viert op het Binnenhof.