Volledig scherm
© AD

Directeur DSW doneert jaarsalaris aan Voedselbank

Chris Oomen (65), directeur van zorgverzekeraar DSW, verdeelt ieder jaar zijn jaarsalaris onder zijn werknemers. Dit jaar koos de financiële topper ervoor de 125.000 euro te schenken aan de Voedselbank.

Normaal gesproken doneert Oomen zijn jaarsalaris aan zijn werknemers. Nu schenkt hij dat bedrag, netto zo'n 125.000 euro, aan voedselbanken in de regio's waar zijn bedrijf het meest actief is: Delft, het Westland, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Een noodzakelijk doel, noemt hij het. ,,Ik zie de groeiende armoede. In de feestmaand ontberen veel mensen de gezelligheid die bij deze dagen hoort. Het is schrijnend dat deze groep in ons land groeiende is.''

Wie is deze gulle gever?
Oomen is multimiljonair, rijdt in een Maserati en drinkt wijnen van de exclusiefste chateaus. Met DSW sponsort hij voetbalclub Excelsior ('de eenvoud en kleinschaligheid spreken mij enorm aan'), terwijl zijn hart bij Feyenoord ligt.

In 1986 werd Oomen eerstverantwoordelijke bij DSW. Dat jaar was hij initiator van Optiver, een onderneming die wereldwijd opereert op het terrein van financiële derivaten, zoals opties. Nadien richtte hij nog vele succesvolle bedrijven op.

Lees het interview met deze rationele rekenaar met een groot hart verder in het AD van vandaag.