Volledig scherm
PREMIUM
© FIH Fotografie

'Dit drama was te voorkomen'

SpookrijderEen bejaarde spookrijder veroorzaakte een ongeluk waarbij het leven van een jong gezin werd verwoest. Dit drama had voorkomen kunnen worden, vindt vader Bas uit Maastricht. Hij doet tegenover Dagblad De Limburger zijn verhaal. ,,Als je ziet dat je ouders niet meer goed rijden, grijp dan in.''

Quote

Dit drama had voorkomen kunnen worden als mensen niet onverschil­lig waren. Als mensen zien dat hun bejaarde ouders achter het stuur kruipen, terwijl dat eigenlijk niet meer verant­woord is. Want een auto kan dan een moordwapen worden

Bas

Deze week zou Bas samen met zijn vrouw hun jongste zoontje voor het eerst naar school hebben gebracht. Maar zowel Désirée als de 3-jarige Thijmen kwamen op 29 april vorig jaar om het leven bij een auto-ongeluk. Ook zijn twee andere kinderen zaten in de auto. 

De oudste, zijn dochter van negen jaar, komt wonderwel met wat breuken en schrammen uit de auto, maar zijn zoon van zeven moet wellicht leven met blijvende hersenschade. Bas - zijn achternaam wil hij niet in de krant - zat zelf niet in de auto, maar doet tegenover deze krant zijn verhaal. 

Hij hoopt er mensen mee wakker te schudden: als je ziet dat een oudere automobilist te onzeker is om auto te rijden, doe dan iets. Grijp in, praat met je vader of moeder. ,,Ja, dat is vast een lastig gesprek. Maar niet zo lastig als het gesprek dat ik met de neuroloog had toen hij me vertelde dat mijn zoontje van drie dood zou gaan."