De Letse jongeman die al maanden in de bossen woont van Mierlo oogt niet als een zwerver, met zijn fiets maakt hij geregeld een rondje langs de supermarkten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Letse jongeman die al maanden in de bossen woont van Mierlo oogt niet als een zwerver, met zijn fiets maakt hij geregeld een rondje langs de supermarkten. © ED

Dit duo overleeft al 7 maanden in een bos in Brabant: ‘Mensen hoeven niet bang te zijn voor ons’

Toen het 12 graden vroor lagen ze al op hun matrasjes op de bosgrond, hun eten vissen ze uit de containers bij de supermarkt. Twee Oost-Europeanen weten op die manier al zeven maanden te overleven in de bossen van Mierlo. Nachtopvang? „Die verslaafden daar drinken zo veel dat je er geen fatsoenlijk gesprek mee kan voeren.”

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?