Dit is de actiegroep We Gaan Ze Halen: een leeg vliegtuig en een kansloze missie

Achtergrond/videoAl jarenlang probeert een groep Amsterdamse actievoerders Nederland meer vluchtelingen vanuit Griekenland te laten opnemen. Deze week stuurden ze in een kansloze missie een leeg vliegtuig die kant op. Wat drijft We Gaan Ze Halen?

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Grieken over Nederlanders die 189 vluchtelingen op wilden halen: 'We dachten dat het een grap was’
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Grieken over Nederlan­ders die 189 vluchtelin­gen op wilden halen: 'We dachten dat het een grap was’

  De Griekse autoriteiten zijn niet te spreken over de Nederlandse actiegroep We Gaan Ze Halen, die vanochtend met een vliegtuig vertrok naar Lesbos om 189 vluchtelingen op te halen en mee naar Nederland te nemen. ,,Het kamp op Lesbos is geen bazaar waar iedereen naar believen mensen kan komen ophalen", stelt Manos Logothetis, secretaris-generaal op het ministerie van migratie, in gesprek met deze site.