Nathan Brinkman komt aangefietst op Schiermonnikoog, de donkerste plaats van Nederland. Met op de achtergrond de vuurtoren.
Volledig scherm
PREMIUM
Nathan Brinkman komt aangefietst op Schiermonnikoog, de donkerste plaats van Nederland. Met op de achtergrond de vuurtoren. © Corné Sparidaens

Dit is de donkerste plek van Nederland en niet alleen de natuur floreert daar

Nacht van de NachtOm donkerte te waarderen is het zaterdag Nacht van de Nacht. Schiermonnikoog is de donkerste plek van Nederland. En daar gedijt de boswachter van het eiland het beste.

 1. Sluwe bende overrompelt bejaarden met spookverhalen: 'Kwam zó zuiver over’
  nep-rechercheurs

  Sluwe bende overrom­pelt bejaarden met spookverha­len: 'Kwam zó zuiver over’

  In Noord-Holland en mogelijk ook elders in Nederland zijn oplichters actief die zich voordoen als rechercheurs en medewerkers van de politie. Zij doen dat om het vertrouwen te winnen van hun veelal oudere slachtoffers. In zeker vier gevallen zijn bij een huisbezoek kostbare bezittingen gestolen. De politie vermoedt dat een georganiseerde bende achter de oplichting zit. ,,Ze maken gebruik van spookverhalen.”
 2. Reacties op EU-commissaris over migratie: ‘Wat is het toch fijn als je zomaar iets mag roepen’
  9

  Reacties op EU-commissa­ris over migratie: ‘Wat is het toch fijn als je zomaar iets mag roepen’

  ‘Nee, wij moeten netjes onze mond houden en wachten totdat de groep tegenstanders van een verenigd Europa en open grenzen zo groot wordt dat men op ideeën komt zoals deze week in Duitsland’ en ‘Lieve Marjan Berk, (zo mag ik u toch wel noemen?), na al die lieve, bemoedigende, opbeurende, vrolijke, enthousiaste, herkenbare columns van u, zal ik uw verhalen gaan missen. Héél erg missen zelfs’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieus van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 9 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.