Dit is hoe middelbare scholen hun hoofd breken over de 1,5 meterklas

videoLeerlingen van middelbare scholen kunnen na de heropening veelal slechts enkele lesuren per week in de klas aanschuiven. Doordat zowel leerlingen als hun docenten 1,5 meter afstand moeten houden, is er plek voor eenderde of een kwart van de scholieren.

Naar verwachting horen middelbare scholen vanavond definitief dat ze vanaf 2 juni weer open mogen. Hoewel het gros van de docenten en schoolleiders blij is met de heropening, breken ze het hoofd over hoe ze hun leerlingen zo goed mogelijk kunnen bedienen. ,,De beperking door die 1,5 meter is heel sterk. De situatie is verre van ideaal”, constateert Peter van den Eijnde, directeur van het Sint-Joriscollege in Eindhoven.

  1. LIVE | Macron en Trump willen G7-top niet per video

    LIVE | Macron en Trump willen G7-top niet per video

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.