Volledig scherm
Het reusachtige jacht de Lady S vaart vandaag door Alphen. © Josh Walet

Dit jachtschip kost zo’n 1 miljoen euro per meter. Nu vaart het in Nederland

Liefhebbers van reusachtige jachtschepen zitten gebakken. De 93 meter lange Lady S is onderweg van Alphen aan den Rijn naar Rotterdam.

Het schip is van De Amerikaanse miljardair Dan Snyder, die onder meer de eigenaar is van de Washington Redskins, een team uit de National Football League (NFL) . De Amerikaan vroeg het Nederlandse bedrijf bedrijf Feadship om een jacht te bouwen met een IMAX-bioscoop. Een wereldwijde primeur. Het totale kostenplaatje: 87 miljoen euro, oftewel bijna één miljoen euro per strekkende meter. Het jacht in oktober vorig jaar te water gelaten.

Vertraging

De Lady S wordt tijdens zijn reis naar Rotterdam vandaag begeleid door de Van der Wees Transport Group. Het schip had vanmorgen wat vertraging omdat de brug bij Woubrugge kampte met een storing.

Het is een hele operatie om het schip door de Oude Rijn te laten varen. Zo ligt er in de buurt van de Hoorn in Alphen een schip van Avifauna in de weg. Deze boot moet worden weggesleept om meer ruimte te creëren voor Lady S. Hoe laat de boot Rotterdam binnenvaart, hangt af van hoe snel dit allemaal gaat.

Volledig scherm
Om ruimte te creëren voor de Lady S moet een boot van Avifauna worden weggesleept. © Josh Walet
  1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
    PREMIUM

    Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

    Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”