Volledig scherm
PREMIUM
© Trik

Dit kun je zelf doen tegen de wereldwijde opwarming

De opwarming van de aarde is onomkeerbaar en daarvan gaan we steeds meer de kwalijke gevolgen ondervinden, waarschuwt Jelmer Mommers. In zijn boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ scheidt hij feiten van fabels en zet hij uiteen hoe iedereen z’n steentje kan bijdragen om de schade te beperken. Drie praktische adviezen van de auteur.

Ook dit jaar stapelen de weersextremen zich op. In januari lag er bijna een kwart minder zee-ijs op de Zuidpool dan normaal en april 2019 was mondiaal de een-na-warmste april sinds de metingen in 1880 begonnen. De wereldwijde opwarming is in volle gang. Dat we snel in actie moeten komen om erger te voorkomen is de meeste mensen nu wel duidelijk. Maar wat helpt? Welke stappen kun je zelf zetten?

  1. Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksverbod wordt één grote ramp’
    PREMIUM

    Woeste pompbaas Ewout (53) haalt uit naar Kamer: ‘Tabaksver­bod wordt één grote ramp’

    Een totaalverbod op de verkoop van sigaretten gaat dramatische consequenties hebben voor eigenaren van tankstations. Dat zegt pomphouder Ewout Klok. De 53-jarige ondernemer uit Hoogeveen roept het kabinet op om eerst de effecten van een tabaksverbod te laten onderzoeken voor deze‘rigoureuze en ondoordachte maatregelen’ van kracht gaan. ,,Als dit doorgaat, wordt het een ramp in Nederland.”