Volledig scherm
© Shutterstock

Dit zijn de populairste babynamen van 2018

De meisjesnaam Julia heeft vorig jaar een opmars gemaakt bij kersverse ouders. Stond de naam in 2017 nog vierde op de landelijke lijst van populaire babynamen, vorig jaar was Julia de duidelijke nummer één. Bij de jongens is Lucas de nipte winnaar, zo blijkt uit cijfers van de Sociale Verzekeringsbank.

Giel Beelen on Twitter

Julia en Lucas waren in 2018 de populairste namen voor kinderen. Hoe bizar is dan deze reclame die je overal zag? 😳 https://t.co/v6Q4wbBpq9

In 2018 werden 681 jongetjes Lucas genoemd, op de voet gevolgd door Levi met 641 keer. De naam Julia werd aan maar liefst 797 meisjes gegeven, met Emma op de tweede plaats (704 keer). Uit de cijfers blijkt ook dat er in Nederland 169.134 baby's werden geboren, 86.631 jongens en 82.503 meisjes.

Per provincie zijn er opvallende verschillen. Zo komt Lucas niet terug in de top 10 van de provincies Noord-Brabant, Overijssel, Drenthe en Groningen. In de laatste twee provincies en Friesland was tevens Lieke de meest gegeven meisjesnaam.

Net als vorig jaar werd in Zeeland een jongen het vaakst Jan genoemd. Over het algemeen geldt dat ouders hun koters een korte naam meegeven. In 2017 waren Noah en Emma de meest populaire kindernamen.

De populairste jongensnamen

Lucas

Levi

Finn

Sem

Noah

Daan

Luuk

Bram

Mees

Milan

De populairste meisjesnamen

Julia

Emma

Sophie

Tess

Zoë

Mila

Anna

Sara

Eva

Noor

Bekijk hier de 10 populairste namen in jouw provincie (klik op provincie voor de top 10)

Bekijk ook onze serie van Leonie ter Braak over het ouderschap:

Hoe populair was jouw naam vorig jaar?