Volledig scherm
© anp

Diverse agenten in het nauw bij arrestaties

Diverse agenten kwamen dit weekeinde in het nauw bij het verrichten van arrestaties. In Zevenaar, Breda en Kampen ging het mis.

In Zevenaar kreeg een agent een stoeptegel naar zich toegegooid door een 34-jarige inwoner van de Gelderse plaats. De man gooide met tassen en later met stenen en stokken naar auto's. Toen de politie arriveerde, kreeg een agent de tegel naar zich toegeworpen en werd bedreigd. De man gebruikte pepperspray en hield de man aan.

In Breda verzochten agenten twee mannen om hun troep op te ruimen nadat ze hadden zitten eten. Toen enige tijd later bleek dat ze dit niet hadden gedaan, schreven de agenten een boete uit. Een 23-jarige man wond zich hier zo over op dat hij de politieman beledigde. Toen hij werd aangehouden, verzette hij zich heftig, aldus de politie. Hij greep de agent om de nek en sloeg hem meerdere keren met zijn vuist tegen het hoofd. De verdachte is uiteindelijk naar het bureau gebracht.

In het centrum van Kampen werd een politieman bij zijn keel gegrepen door een man die zich verzette tegen zijn aanhouding. Het liep uit de hand toen agenten een negentienjarige jongen wilden aanhouden die hen had beledigd. Een 23-jarige man bemoeide zich hiermee. Hij werd gearresteerd voor bedreiging. Hier was een 29-jarige man het ook niet mee eens. Agenten pakten hem ook op voor belediging.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement