Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Docenten kunnen niet met schouderklopjes hun huur betalen

COLUMNÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

27 reacties

 • Erwin van der Aa

  1 jaar geleden
  Weet jij wel wat een docent per uur verdiend? Jij praat naar horen zeggen! De meeste docenten willen met een parttime job een full time inkomen hebben! Men is zo gek als een deur! Niemand in de bedrijfsleven heeft zoveel vrije dagen als een docent! Wat een gezeur!
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Docenten mogen niet klagen ze hebben een gegarandeerd inkomen met een prima regeling bij ziekte en bouwen een goed pensioen op. Ook hebben ze 8 weken vakantie per jaar.
 • gerda bakker

  1 jaar geleden
  ben nu 63. vanaf mijn jeugd hebben leraren altijd geschreeuwd voor meer geld, en ook gekregen. sorry, zouden andere werknemers die niet zo janken ook een keertje aan de beurt mogen komen?
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. @J.Beute-bijna, als het niet het probleem is in het onderwijs, waarom is er altijd gevraagd voor meer loon. De onderwijs kan dan beter strijden voor kleinere klassen en de schooluren korter maken dan is de werkdruk ook minder. Dan is er nog tijd om het werk van de leerlingen na te kijken en geen dure schoolreisjes organiseren.
 • J. Beute - bijlsma

  1 jaar geleden
  Ik kom uit het onderwijs, en niet het loon is het grootste probleem, maar de werkdruk. In de kinderopvang staan er minimaal 2 leidsters op een groep kinderen. In het onderwijs moet 1 leerkracht nog meer kinderen les geven. Ieder kind individuele aandacht geven. Werk nakijken, observeren, gesprekjen voeren met ouders. Ik denk dat men beter kan kiezen om 2 leerkrachten Of Leerkracht + onderwijsassistent op 1 groep te zetten. Meer individuele aandacht voor de leerlingen, en flinke daling werkdruk