Leraren strijden al langer voor gelijke salarissen tussen basis- en middelbare scholen. Ook het voortgezet speciaal onderwijs valt onder het basisonderwijs.
Volledig scherm
Leraren strijden al langer voor gelijke salarissen tussen basis- en middelbare scholen. Ook het voortgezet speciaal onderwijs valt onder het basisonderwijs. © ANP

Docenten vso worden betaald als basisschoolleraar: 'Dat voelt minderwaardig'

Docenten van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) willen dat ze als leraar van een middelbare school worden behandeld. Nu krijgen ze een salaris van een basisschoolleerkracht, geven ze fors meer lesuren en hebben vso-leerlingen lang niet altijd bevoegde docenten voor de klas. Ze verzamelen steun met een petitie.

  1. Horeca doet oproep aan kabinet: Laat 12 uur-regel los en richt je op huisfeestjes
    stijgende cijfers

    Horeca doet oproep aan kabinet: Laat 12 uur-regel los en richt je op huisfeest­jes

    Het kabinet moet de omstreden 12 uur-regel in de horeca zo snel mogelijk loslaten zodat het hoge aantal besmettingen in de thuissituatie kan worden teruggedrongen. Dat is de boodschap van Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. De brancheorganisatie meent dat scherpere maatregelen voor de horeca de huidige stijging van het aantal besmettingen niet tegengaan. ,,Veel mensen belanden nu om 00.00 uur tegelijkertijd op straat en zetten hun avond bij iemand thuis of op een illegaal feestje voort”, zegt Willemsen tegen deze site.