Rosan lijdt aan de ziekte van lyme. ‘Alle weerbaarheid was weg'.
Volledig scherm
PREMIUM
Rosan lijdt aan de ziekte van lyme. ‘Alle weerbaarheid was weg'. © Privéfoto

Dochter 'sektemoeder' vertelt: ‘Elke traan van Linda H. is gespeeld’

In haar ziekelijk hang naar aandacht, zou de nu 60-jarige Linda H. uit Zwaag haar drie eigen dochters psychisch en fysiek ‘hebben vernietigd’. Twee dochters pleegden zelfmoord, bij één van hen denkt justitie nu aan moord. De derde dochter, Rosan, vertelt over het leven met haar moeder.

 1. Tien jaar cel geëist tegen ‘sektemoeder’ Linda H. en haar man voor moord op haar dochter
  Update

  Tien jaar cel geëist tegen ‘sektemoe­der’ Linda H. en haar man voor moord op haar dochter

  Linda H., de vrouw die opdook in het misbruikonderzoek van zorgkliniek Jedidja in Meerkerk, moet als het aan justitie ligt tien jaar de cel in voor de moord op haar eigen dochter Joëlle. Dat eist het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Linda's ex-man Leo den H. (niet de vader van Joëlle) hoorde ook tien jaar tegen zich eisen. Hij zou Joëlle hebben vastgehouden terwijl Linda een dodelijk middel toediende. Jarenlang is gedacht dat Joëlle zelfmoord had gepleegd.
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.