Volledig scherm
PREMIUM
Jim van Kooten zit links in de ambulance, terwijl toegesnelde collega's toekijken © Bert Jansen

‘Dochtertje’ kijkt toe hoe vader verkeersregelaar Jim (35) aanrijdt en slaat

,,Kut.’’ Een ander woord heeft Jim van Kooten niet als hij onderweg is naar het ziekenhuis. Hij moet een foto laten maken van zijn voet, nadat hij even daarvoor is aangereden en mishandeld door een automobilist. En dat alleen maar omdat hij zijn beroep uitoefende.

Volledig scherm
Jim van Kooten in de auto van zijn werkgever, terwijl hij wordt behandeld door mensen van de ambulance © Bert Jansen

De verkeersregelaar – ,,een professional, ik doe dit 36 uur in de week’’ – wilde een automobilist tegenhouden op de rotonde bij de Dorpsstraat richting de N69 bij Valkenswaard.

Er werd daar gistermiddag aan de weg gewerkt en dus was het écht geen optie om door te rijden, beschrijft de 35-jarige Heerlenaar als hij weer uit het ziekenhuis komt. Zijn voet blijkt zwaar gekneusd. ,,Deze man wilde per se doorrijden.’’

,,Hij dacht dat er op zondag geen mensen aan het werk zouden zijn, maar dat waren ze wel. Ik heb hem heel netjes te woord gestaan. ‘Wilt u een wegwerker doodrijden?’, vroeg ik daarna nog.’’ Maar de automobilist met Belgisch kenteken liet zich niet tegenhouden. Hij gaf gas en reed vol over de voet van Van Kooten.

Door zijn stalen neuzen bleven diens tenen ongeschonden, maar zijn voet en enkel vingen het gewicht van de wagen op. De verkeersregelaar viel om tegen de linker zijspiegel van de auto. Dat was de volgende druppel voor de automobilist. 

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.